Career Coaching

25 jaar bij één baas werken, komt tegenwoordig nauwelijks meer voor. Organisaties en werknemers zijn continu in beweging. Bij loopbaanadvies geven we dan ook niet eenmalig een richting aan. Eerder werken we aan het ontwikkelen van bepaalde loopbaanvaardigheden die jou in staat stellen om op  lange termijn zelf de koers van je loopbaan te bepalen.

Wij begeleiden mensen bij het maken van loopbaankeuzes en bij outplacement. Bij loopbaanadvies gaat het vooral op een (her)oriëntatie van je carrière. Dat kan over de volgende stap gaan of over het bewandelen van een totaal nieuw pad. Een outplacementtraject volgt over het algemeen na ontslag. In deze langere trajecten begeleiden we je daadwerkelijk naar een nieuwe baan toe.

In alle loopbaanadviestrajecten nemen we de volgende stappen:

Vraag verhelderen

Wat wil je uit het traject halen? Op welke vraag wil je een oplossing formuleren. In eerste instantie gaat het vooral over het verhelderen van je vraag. De volgende stappen volgen daar vanzelf uit.

Assessment

Met behulp van vragenlijsten en huiswerkopdrachten verkrijgen we inzicht in je sterke kanten en je ontwikkelpunten. Hierbij kijken we bijvoorbeeld naar je waarden, je karaktereigenschappen en je rol binnen teams.

De wereld in

Je woonkamer is niet de ideale plek om te bedenken waar je loopbaan naartoe moet. Veel handiger is het om alvast de arbeidsmarkt te benaderen. Door te netwerken en misschien zelfs al eens te solliciteren.

Plannen maken

Weten wat je wil is nog niet altijd hetzelfde als doen wat je wil. Zonder een goed actieplan, komt er vaak weinig van al je goede ideeën. Daarom sluiten we hier altijd mee af.

Onze aanpak

Veel mensen komen bij ons met de vraag: “Welke baan past bij mij?” Helemaal geen gekke vraag. Hij is echter nooit helemaal goed te beantwoorden. Er staat nu eenmaal niet in de sterren (of op een andere plek) geschreven dat er één functie is die voorbestemd is voor jou.

Je wilt dus ontdekken wat voor soort banen aansluiten op je talenten en je interesses, maar je wilt ook gaan ontdekken wat jij eigenlijk wil. Je geeft namelijk zelf je loopbaan (en je leven) vorm. Loopbaanadvies is niet alleen een kwestie van ontdekken, maar ook van vormgeven.

In onze trajecten is voor beide plaats. Enerzijds nemen we testen af en brengen we je carrière in kaart om te ontdekken wat je goed kan en waar je aardigheid in hebt. Anderzijds gaan we in gesprek over je wensen en je dromen. Wat wil je bereiken? Hoe wil je herinnerd worden?

Hoe werkt het?

In een coachingstraject is het belangrijk dat je op een lijn zit met je coach. Je moet geloven in de aanpak en ook een “klik” hebben samen. Daarom maken we in eerste instantie eerst een belafspraak om te verkennen wat je coachvraag is. Op basis daarvan stellen we een coach aan je voor en plannen we een eerste gesprek.

Dit eerste gesprek is vrijblijvend. Als je besluit om niet door te gaan, hoef je ook niet te betalen. Wanneer je wel doorgaat, telt dit als het eerste gesprek van je traject. In dit intakegesprek krijg je te horen wat onze aanpak ongeveer is en vertellen wij hoeveel gesprekken het traject ongeveer zal nemen. Je weet zo altijd waar je aan toe bent.

Investering

Ons standaardtarief is 200,- euro per gesprek van een uur. Hierbij zitten alle verdere kosten inbegrepen. Voor particulieren en ZZP’ers kunnen we in sommige gevallen andere tarieven rekenen. Neem in dat geval gerust contact op om te verkennen wat je voor je kunnen betekenen.

Direct een afspraak maken?

Er zijn meerdere manieren om een afspraak te maken. Je kunt natuurlijk gewoon bellen naar 0202442846 of een email sturen naar info@emerces.nl. Als je liever hebt dat wij je terugbellen, kun je het formulier hiernaast invullen.

Onze kantoor is gelegen aan de Van Eeghenlaan 27 in Amsterdam. Dit is op loopafstand van het Museumplein en grenzend aan het Vondelpark. Voor de routebeschrijving verwijze we je graag naar onze contactpagina.

 

[contact-form-7 id=”102″]