Een wetenschappelijk onderbouwde training waarin je op een positieve manier leert om je grenzen aan te geven en voor je belangen op te komen. Een dag met grote impact, die het begin is van een assertief bestaan.
Voor wie is de Positieve Assertiviteitstraining geschikt?
Herken jij je in de volgende problemen?

Je vindt het moeilijk om “nee” te zeggen en doet daarom veel dingen waar je eigenlijk geen trek in hebt.
Je zou je weleens duidelijk willen uitspreken tegenover je partner/baas/ouders, maar durft dat niet goed aan.
Als je dan toch eens de stoute schoenen aantrekt en van je laat horen, weet je de boodschap niet goed te brengen waardoor niemand je serieus neemt.
Alleen al het idee van een confrontatie maakt je zo angstig dat je liever weer terug in je schulp kruipt.

Als jij jezelf hierin herkent, zou je er baat bij hebben om wat meer assertief te worden. Deze training is specifiek gemaakt om dat voor elkaar te krijgen.
Waarom deze training werkt
Uit onderzoek blijkt dat assertiviteitstrainingen aan een aantal voorwaarden moeten voldoen. Namelijk:

–Opkomen voor jezelf is belangrijk, maar rekening houden met een ander ook. Het is zoeken naar een evenwicht. Enerzijds wil je je eigen belangen nastreven en anderzijds mag je best meedenken over de belangen van de ander.

–Je zult vooral veranderen door te oefenen. In de training krijg je steeds een deel theorie dat vervolgens in de praktijk wordt gebracht. We laten je rollenspellen spelen, met je angst kennismaken en dagen je uit om uit je comfortzone te stappen.

–De training is pas het begin. Na de training moet je blijven oefenen. Wij ondersteunen je 5 weken lang met behulp van een training via internet. In deze periode krijg je wekelijks een stuk theorie, gevolgd door praktijkopdrachten. Via de mail houd je contact met de trainer.

Wat komt er in de assertiviteitstraining aan bod?
Theorie
Wat is assertief gedrag? Als je weet wat assertief gedrag is, helpt dat je om je assertief op te stellen. Bovendien helpt het om helder te krijgen waar het mis gaat.

Oefenen!
Met behulp van trainingsacteurs en praktijksituaties laten we je direct de eerste stappen nemen op weg naar sterkere sociale vaardigheden en minder angst in sociale situaties.

Je overtuigingen onderzoeken
Wat houdt je tegen om je assertief te gedragen? Met behulp van RET kijken we naar je belemmerende overtuigingen in verschillende sociale situaties.

Omgaan met angst
Hoe ga je om met spanning? De meeste mensen durven zich niet assertief op te stellen. In de training dagen we je uit om de confrontatie met die angsten aan te gaan.

Zelfvertrouwen versterken
We geven je onze training zelfvertrouwen in een notendop zodat je steviger in je schoenen staat en je minder druk maakt om het oordeel van een ander.

Vaardigheden vergroten
Het versterken van je assertiviteit is soms simpelweg een kwestie van vaardigheden. Hoe zeg je bijvoorbeeld op een goede manier nee? In deze training leer je de juiste tips en trucs.


Goede training, goede trainers. Inhoudelijk is er duidelijk goed over nagedacht en het is duidelijk dat ze erg veel ervaring met dit onderwerp hebben. Ze schudden de voorbeelden zo uit hun mouw. In de rollenspellen word je niet gespaard, maar door de humorvolle feedback kon ik hier goed mee omgaan.
H. Brouwer

Deze training is precies wat ik er van verwacht had. Je bent vooral (heel) veel aan het oefenen tijdens de training waardoor je lekker in het diepe gegooid wordt. Uiteindelijk leer je het toch in de praktijk.
Anoniem

Goede, inhoudelijk doordachte training. Goede trainers en veel aandacht voor praktische vaardigheden. De digitale training is leuk om te doen en houdt je goed bij de les tussen de twee trainingsdagen in.
Anoniem
Over de Trainer
Robert Haringsma

Robert Haringsma verzorgt binnen het Instituut voor Positieve Psychologie de training Positieve Assertiviteit. Hij is trainer en coach met een ruime ervaring op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Aan de VU deed hij onderzoek naar deze assertiviteitstraining en de training Optimaal Zelfvertrouwen. Hij is tevens auteur van het boek “Vergroot je Zelfvertrouwen”.

Praktische Informatie
Wie: voor deelnemers die hun sociale vaardigheden in brede zin willen versterken
Waar: Emerces,
Wanneer: Kijk voor de actuele trainingsdata hieronder
Trainers: Robert Haringsma
Deelnemers: maximaal 6. De training start bij minimaal 3 aanmeldingen.
Investering: € 350,- (prijzen zijn exclusief btw, inclusief trainingsmateriaal en lunch). Hierbij zijn inbegrepen:

1 dag training
6 weken training via internet
6 weken begeleiding via het internet
Boek: ‘Vergroot je zelfvertrouwen’
1 terugkomavond
De totale duur van de training is ongeveer 2 maanden.

7 juli
€ 350
nog 3 plaatsen vrij
DIRECT INSCHRIJVEN
25 augustus
€ 350
nog 5 plaatsen vrij
DIRECT INSCHRIJVEN
29 september
€ 350
Nog 6 plaatsen vrij
DIRECT INSCHRIJVEN
Heb je vragen over de training of wil je overleggen of dit de juiste keuze is voor je?